Concertul-spectacol "Directorul deTeatru" a incheiat duminica seara Mozart Fest, unul dintre cele mai importante evenimente ale verii in Bucuresti. 250 de ani de la nasterea lui Mozart - acesta a fost momentul pe care l-a marcat evenimentul organizat de Primaria Bucuresti prin ArCuB, in colaborare cu Primaria Viena si Anul vienez Mozart. Bucurestiul a devenit astfel cea de-a noua capitala europeana a muzicii clasice mozartiene.

Peste 30.000 de bucuresteni s-au perindat in cele noua zile de festival prin Piata "Enescu", punctul fierbinte al festivalului. Cafenele, schnitzele, bomboane Mozart, placinte, bere, vedete de odinioara, dar si din zilele noastre. Toate acestea au putut fi gasite la Mozart Fest. Cum era de asteptat, personalitati ale vietii politice si mondene din Romania si-au facut si ele aparitia mai mult sau mai putin discret la cel mai elitist poate eveniment al acestei veri. Cristina Cioran, Silviu Biris, Crina Matei, Marius Mihalache, Cristian Samfira, Stefana Zamfirescu, Adriana Trandafir, Silviu Prigoana, Mona Musca si se pare ca - sub camuflaj - chiar si presedintele Traian Basescu au venit sa se bucure de Mozart.

Prin urmare, au fost noua zile de muzica buna, care au permis Romaniei sa intre astfel in Europa mai devreme cu cinci luni decat data oficiala, din plan politic.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.