O colectie de peste 1.500 de caricaturi infatisindu-l pe Caragiale nu a reusit sa gaseasca spatiu de expunere decit pe Internet
Daca s-ar face un colaj cu cele mai importante figuri ale culturii romanesti, Caragiale ar fi unul dintre capetele de afis, alaturi de Eminescu, Brancusi si alte personalitati de acelasi calibru, care, din pacate, au fost transformate in marci ale Romaniei si apoi abandonate in limitele strimte si rigide ale statutului de "reprezentanti de marca" ai culturii noastre. Stilul lui Caragiale este prin excelenta romanesc, umorul sau putind straluci la maximum in contextul balcanic care l-a generat si l-a hranit.

Pe www.caricatura.ro, site-ul oficial al asociatiei caricaturistilor Cartoonists Rights Network Romania, Nicolae Ionita vorbeste despre ideea ca celebritatea lui Caragiale se opreste la granitele Romaniei. Caricaturistul contrazice aceasta prejudecata prin doua colectii de exceptie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.