Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, a inceput sa emita dispozitiile de desfiintare pentru terasele ilegale din parcul Herastrau.

Patronii localurilor ridicate fara autorizatie de constructie in parcul Herastrau mai au trei zile la dispozitie pentru a-si darima constructiile ilegale. "Primarul general a inceput sa emita dispozitii de demolare a celor 13 terase care nu au nici un fel de autorizatie. Ieri am primit copia dispozitiei de desfiintare a unei terase ce apartine lui Mitica Drago-mir. Ea este situata in parc, la capatul bulevardului Aviatorilor", ne-a declarat Andrei Chiliman, primarul sectorului 1. Pina ieri, primarul general a semnat doar doua dispozitii.

Videanu poate incepe oricind

Potrivit Legii privind autorizarea lucrarilor de constructii, municipalitatea Bucurestiului nu are nevoie de o sentinta judecatoreasca pentru desfiintarea circiumilor ilegale. Astfel, autoritatile puteau sa inceapa demolarea teraselor la orice ora. "Constructiile executate fara autorizatie pe terenurile apartinind domeniului public sau privat al municipalitatii vor putea fi desfiintate pe cale administrativa de catre autoritatea administratiei locale, fara sesizarea instantelor judecatoresti", se sustine intr-un articol al acestei legi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.