Sotul, respectiv fiul, celor doua batrine eliberate marti prin decret prezidential, la Vaslui, vor fi arestati, tot din cauza neplatii amenzilor de 6 milioane de lei, desi acestea au fost platite de rudele sosite tocmai din Australia.Judecatoria Husi a eliberat ieri mandate de arestare pentru Pavel Macarie de 69 de ani, sotul uneia dintre batrinele eliberate prin decret prezidential, dar si pentru fiul femeii, Dorin Macarie, in virsta de 35 de ani.

Mandatele de executare a pedepsei au fost trimise la Postul de Politie din comuna Vetrisoaia, judetul Vaslui, desi este vorba de niste amenzi in valoare de 6 milioane de lei care deja au fost achitate de rudele sosite tocmai din Australia. Pe de alta parte, nepotii din Australia, care au achitat amenzile, si-au angajat un avocat si au decis declansarea unui proces cu statul roman. Deja se stie ca sotii Macarie ca nu au avut din ce plati amenzile, deoarece au pensii de doar un milion de lei iar fiul lor este zilier si in cele din urma plata proceselor verbale a fost facuta de niste rude venite in vizita din Australia, unde s-au stabilit in urma cu mai multi ani. Reamintim ca toti cei patru membri ai familiei Macarie au primit amenzi penale pentru ca au semanat fasole pe un teren fara acordul rudelor si au fost dati in judecata pentru tulburare de posesie de catre Costache Botezatu. Deoarece nu au achitat in termenul legal amenda, aceasta s-a transformat intr-o luna de inchisoare.

Alta condamnare "model": 4 ani de puScarie pentru cinci capatini de varza

O femeie din satul bihorean Belfir a ajuns dupa gratii pentru ca in urma cu circa opt ani a furat din gradina vecinului cinci capatini de varza. Cu toate ca pagubitul si-a recuperat varza pe loc si si-a retras plingerea de la Politie, in data de 27 iunie a.c., femeia, care are acasa opt copii, cel mai mic nu a implinit inca virsta de un an, a fost luata de politisti pentru a fi bagata in puscarie, informeaza RomNET. Oamenii legii au pe numele Marioarei Ciurar un mandat de arestare, pentru ca judecatorii au condamnat-o inca din 1998 la patru ani si 10 luni de inchisoare pentru furt. Pentru a evita executarea pedepsei, femeia a ramas an de an insarcinata. Daca ea isi va ispasi pedeapsa pentru ca a furat cinci capatini de varza, cei opt copii vor ajunge in centrele de plasament din Bihor.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.