O comisie internationala este asteptata in perioada urmatoare la Sibiu pentru a analiza posibilitatea includerii orasului pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO - a declarat, pentru MEDIAFAX, Virgil Nitulescu, secretar de stat in Ministerul Culturii si Cultelor. Romania a propus la sfarsitul anului trecut ca centrul Sibiului sa fie introdus pe lista Patrimoniului Mondial. UNESCO a inceput procedurile de evaluare in februarie 2006, urmand ca in 2007 sa se anunte daca Sibiul va intra sau nu pe lista Patrimoniului Mondial.

Sapte obiective din Romania se afla in prezent pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Delta Dunarii, ansamblul de sate cu biserici fortificate din Transilvania, Manastirea Horezu, bisericile din nordul Moldovei, cetatile dacice de la Orastie, bisericile maramuresene din lemn si centrul istoric al orasului Sighisoara.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.