Anul trecut a organizat parastasul festivalului Om Rau. Acum, Ion Barbu isi cheama din nou prietenii la el acasa, cu ocazia evenimentului "Petrila - Periferia Culturala Europeana 2006!". Programat de vineri pana duminica, evenimentul va gazdui lansari de carte, proiectii de film, colocvii, concerte si o versiune ironica a proiectului "Mari Romani".

In cadrul evenimentului din acest week-end de la Petrila vor fi lansate volumele "Antologia poeziei romanesti la zid" (Polirom), "Frumosul din Petrila adormita" (Curtea Veche) si "Petrila unter alles" (Brumar), "Infernala comedie" de Emil Brumaru, "DEX-ul si sexul" de Radu Pavel Gheo si "Dumnezeu se uita la noi cu binoclul" de Emil Brumaru.

Poetul Emil Brumaru va fi, de altfel, si protagonistul unui "moment", alaturi de Ada Milea si Ion Muresan. Printre manifestari se mai numara o serie de discutii cu temele "Schimba poezia ceva?" - la care vor participa Petre Stoica, Petru Romosan, George Onofrei si Marian Boboc - si "Orice vis se razbuna!" - cu participarea lui Mihai Dragolea, Carmen Mavrea si Elisabeta Sarbu.

In plus, vor canta Nightlosers, Ilie Stepan & Horea Crisovan, Maria Raducanu si Pedro Negurescu, iar Hanno Hofer, Gabriel Achim si Marius Avadani isi vor prezenta filmele. La evenimentul lui Ion Barbu, Cosmin Manolache, Ciprian Voicila si Calin Torsan vor avea rolul de povestasi.

Seria manifestarilor din cadrul "Petrila - Periferia Culturala Europeana 2006" va continua cu vernisajul expozitiei "Colonia Rasa-Plansa", ce reuneste poezia si caricatura intr-un proiect despre colonia Bratianu din Petrila, veche de circa 150 de ani.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.