Constantin Brancusi, Carol I, Nadia Comaneci, Alexandru Ioan Cuza, Mircea Eliade, Ion Antonescu, Mihai Eminescu, stefan cel Mare, Mihai Viteazul si pastorul Richard Wurmbrand sunt cei zece "mari romani" care au intrat in lupta pentru locul intai, in cadrul unui proiect initiat de TVR. Richard Wurmbrand, nascut la Bucuresti, in 1909, intr-o familie de evrei, ulterior convertit la crestinism si devenit pastor lutheran, a fost una din nominalizarile care i-au facut pe multi sa ridice din umeri. Cine va fi "Cel mai mare roman" se va afla pe 21 octombrie. De ieri s-au deschis din nou liniile de votare. Pentru fiecare dintre cei 10 intrati in finala urmeaza sa fie realizate filme documentare.

Bula, inaintea lui Badea Cartan

Topul a fost prezentat intr-o emisiune difuzata de Televiziunea Romana, cu o ora inainte de finala mica a Mondialului. Gigi Becali a ocupat locul 13, inaintea lui Lucian Blaga sau Mircea cel Batran. Pe locul 100 il intalnim pe Badea Cartan. Marius Moga este plasat inaintea lui Nicolae Steinhardt, Ion Iliescu, inaintea lui Marin Preda, iar Andreea Marin inaintea lui Emil Racovita. Pe locul 59 il gasim pe Bula, personajul glumelor romanesti, care i-a devansat pe Amza Pellea si Titu Maiorescu. Pe locul 50 se afla Adrian Mutu, iar pe 21 - Mirel Radoi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.