Parintii care nu mai vor sa se impiedice de jucariile aruncate de copil prin casa ii pot amenaja camera in asa fel incit sa nu ii mai trebuiasca alt spatiu de joaca.

Camera copilului este un spatiu special in cadrul oricarei amenajari. Nu exista un model anume, totul depinde de parinti si de posibilitatile lor financiare, intrucit cel mic nu poate lua decizii directe. Ziarul "Cotidianul" s-a interesat pentru dumneavostra si va expune citeva idei de amenajari pentru camera copilului. "Indiferent de stilul amenajarii intregii locuinte, camera copilului va avea o personalitate distincta. Aceasta trebuie sa raspunda unor necesitati complexe. Cel mic trebuie sa doarma, sa se joace si sa invete in aceeasi incapere", ne-a spus Irina Constantin, designer interior in cadrul companiei Knox Design. Pentru asta, camera trebuie sa aiba in dotare un patut, un birou, un loc de depozitare suficient de mare pentru jucari si carti, dar si suficient loc pentru joaca.

Daca cel mic are un hoby anume, o carte sau desene animate preferate, este bine ca acest lucru sa se puna in valoare, sa se creeze un mic univers al sau. "Camera sa fie atractiva, pentru a stimula inteligenta copilului si pentru a-l convinge sa petreaca timpul in aceasta incapere, fara sa isi intinda jucariile prin toata casa sau fara sa doarma in pat cu parintii", a precizat Irina Constantin. Formula deja consacrata cu roz pentru fetite si bleu pentru baieti s-a invechit. Acum, zugraveala trebuie sa fie facuta cu culori indraznete, combinate, indiferent de sexul micutului. Irina Constantin recomanda oranjul, care este o culoare foarte vesela si se potriveste atit la baietei, cit si la fetite. "Peretii pot fi pictati cu personajele preferate. Se pot crea compozitii cu animale, pesti, flori, cifre, litere, dupa virsta si interesele copilului", a mai spus designerul Knox Design.

Patul: ori avion, ori pantof

Este recomandat ca mobilierul sa fie practic, sa poata fi rearanjat in functie de nevoile care sint mereu in schimbare ale micutului. Pentru dormit se poate alege un pat in functie de inaltimea copilului. Pentru a avea mai mult spatiu in camera in timpul zilei se poate folosi o canapea extensibila. "Exista si diverse modele de paturi foarte interesante, in forma de masina, de avion sau chiar in stilul pantofului Cenusaresei", a subliniat Irina Constantin.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.