APETIT. Traim intr-o epoca in care frumusetea se masoara in numere cuprinse intre 90, 60 si din nou 90.

Lupta cu kilogramele si obsesia de a arata precum fotomodelele lui Dior le impinge pe multe dintre reprezentatele sexului frumos la "sacrificii" culinare. Drept urmare, pot aparea o serie de dereglari in functionarea organismului. Bulimia este o dereglare alimentara cronica, cu accese de foame in timpul carora bolnavii mananca pe ascuns cantitati mari de hrana intr-un timp scurt.

Bulimia este adesea insotita de un sentiment permanent de vinovatie

Pentru a preveni cresterea in greutate, "suferindele" isi provoaca varsaturi, folosesc laxative sau diuretice. Bulimia este adesea insotita de sentimentul de vina, depresie sau dezgustul fata de propria persoana. Specialistii in medicina naturista recomanda o serie de tratamente pentru aceasta boala.

Preparatele din salvie actioneaza ca regulator al poftei de mancare, inhiband apetitul in exces. Se beau cate doua cesti de ceai de salvie zilnic. O alta planta ce ajuta in terapia bulimiei este angelica. Radacinile acestei plante contin ulei volatil si substante amare cu efect stomahic, ceea ce o face eficienta in tratarea bu-limiei, inclusiv in cea de sorginte psihica. Patrunjelul-cainelui este un remediu homeopatic, care se administreaza sub forma de tinctura in cazul in care foamea exagerata este consecinta unor vomitisme puternice.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.