In cadrul unei conferinte de presa, prefectul de Mures, Ciprian Minodor Dobre, a declarat ca, de anul viitor, Festivalul Vaii Muresului va fi singurul festival etnografic national, adaugand ca a discutat in acest sens si cu reprezentantii Ministerului Culturii si Cultelor.

Cu acest prilej, dansul a prezentat "lotul national al folclorului", trupa Phoenix. Ea va fi vedeta festivalului din acest an, editie ce se desfasoara la sfarsitul saptamanii la Rastolita.

Liderul formatiei, Nicu Covaci, a declarat ca formatia are rolul de a indruma tinerii, destul de debusolati in prezent in ceea ce priveste folclorul, spre autentic.

"Folclorul cantat de noi este stilul etno-rock, cu o autenticitate romaneasca, balcanica suta la suta", a spus Covaci. El spera ca festivalul din acest an sa fie "un eveniment frumos si imbucurator pentru toata lumea". In programul editiei din acest an se mai regasesc artisti precum Matilda Pascal-Cojocarita, Dinu Iancu Salajanu, Veta Biris, Grigore Lese, Mircea Rusu Band, Hara, Sistem sau Parlament.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.