Situatia dramatica in care se afla Cetatea Sighisoara, dupa surparea in urma inundatiilor de acum trei luni a zidului acesteia, a devenit samanta de scandal intre autoritati, acestea „jucand“ intre ele un adevarat meci de ping-pong vizavi de soarta monumentului aflat in patrimoniul UNESCO
Concret, primarul orasului Sighisoara, Ioan Dorin Danesan, a declarat ca lucrarile de consolidare a zidului Cetatii Sighisoara "sunt intarziate de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului" (MTCT), care "nu a avizat" proiectul tehnic pentru initierea unei Hotarari de Guvern care sa permita demararea respectivelor lucrari. "Proiectul tehnic complet de consolidare si reabilitare a portiunii de zid prabusit este finalizat. A fost avizat de Consiliul Judetean si de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) si zace de o luna de zile la domnul Laszlo Borbely. Asteptam avizul lor pentru ca apoi sa fie promovata Hotararea de Guvern prin care vom primi 20 de miliarde de lei vechi pentru refacerea portiunii din zid care s-a surpat", a spus, citat de Mediafax, Ioan Dorin Danesan.

Primarul a precizat ca, dupa ce Hotararea de Guvern va fi promovata, vor incepe lucrarile. "Asteptam Hotararea de Guvern, pentru ca ne va lua apoi doua-trei luni pentru executia lucrarilor si nu vrem sa ne prinda iarna cu zidul neconsolidat", a afirmat Danesan. El a precizat ca, in afara sumei necesare pentru reabilitarea portiunii de zid, proiectul tehnic cuprinde lucrarile si tehnicile care se vor efectua. "Trebuie consolidat versantul cu piloni de beton si refacut zidul. Reabilitarea se va face de la baza zidului care are o inaltime de peste zece metri", a explicat edilul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.