Daca nu va este familiara, deja, definitia ECDL, aflati ca cele patru litere sunt prescurtarea de la European Computer Driving License, ceea ce inseamna Permisul European de Conducere a Computerului.

Acesta este un standard de certificare a cunostintelor in utilizarea unui calculator si este creat de Consiliul European al Societatilor Informatice Profesionale - cea mai importanta asociatie europeana de IT&C - tocmai pentru recunoasterea la nivelul intregii Comunitati Europene a abilitatii de a folosi eficient PC-ul de catre detinator. Asta inseamna ca, odata ce aveti acest atestat, aveti sanse mari de angajare in fata celor care nu l-au obtinut inca.

In timp ce aproape toti scolarii si-au ridicat burtile de pe carte, fundatia ECDL-F (Irlanda) - cu sprijinul ECDL ROMANIA - lanseaza a doua editie a concursului care are ca scop stimularea dezbaterilor publice si a discutiilor pe marginea problematicii utilizarii calculatorului intr-o societate bazata pe cunoastere, a identificarii si promovarii de idei si concepte noi cu privire la influenta pe care o are calculatorul asupra vietii fiecaruia dintre noi. Cu tematica "Un viitor mai bun cu ECDL", editia din acest an presupune compunerea unui eseu care sa descrie impactul pe care ECDL l-a avut asupra vietii fiecarui candidat participant.

Cea mai incurajatoare si plina de inspiratie poveste va decide castigatorul concursului, care va fi premiat la Dubrovnik, Croatia, in cadrul Forumului International Anual ECDL/ICDL (1-3 noiembrie 2006), desemnat de o comisie de evaluatori de la Fundatia ECDL-F formata din 4 experti - personalitati marcante in domeniul e-Society.

In mod similar, castigatorul pentru Romania va fi desemnat de o comisie de la ECDL ROMANIA, formata din 3 experti, care va primi un trofeu din argint (un platou gravat), un premiu in valoare de 250 Euro si o diploma, precum si invitatia de a participa la Forumul de la Dubrovnik, Croatia, impreuna cu un insotitor. Costurile de transport si cazare pentru cele 2 persoane vor fi suportate integral de Fundatia ECDL-F. Marea castigatoare de anul trecut a fost
d-na Anne Mercer, din Canada, care a spus: "Nu am fost crescuta sa cred in mine, asa ca am studiat mult pentru a promova fiecare modul cu brio. Acum, certificatul pe care l-am obtinut imi dovedeste ca sunt utila, am si eu un rost; ca am sansa sa ajung cineva. Cursul de pregatire m-a salvat si la facultate. Mi-a dat sansa de a porni de la acelasi nivel cu ceilalti studenti care au avut norocul sa aiba calculator acasa."

Concursul este deschis tuturor persoanelor certificate ECDL din Romania, iar participantii trebuie sa trimita un eseu de maximum 500 de cuvinte in limba romana, prezentand propria lor viziune asupra beneficiilor si influentei pe care le are certificarea ECDL in viata lor. Alaturat, va trebui trimis formularul de inscriere corect completat, cu ajutorul centrelor, pana la data de 31 August 2006 (data postei) la sediul ECDL ROMANIA.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.