Anul trecut, cei care voiau sa-si ia masina noua in schimbul uneia vechi trebuiau sa demonstreze ca vechitura functioneaza.
Programul de Innoire a Parcului Auto a demarat. Incepind de astazi, 16.500 de posesori de autoturisme mai vechi de 12 ani isi pot lua o masina noua cu un discount de 30 de milioane de lei vechi. Numai ca anul acesta soferii nu mai sint obligati sa duca masina veche la casat cu motorul pornit. Conform noii ordonante elaborate de Ministerul Mediului, autoturismul trebuie sa "contina cumulativ urmatoarele componente: motorul, transmisia, trenul de rulare, caroseria, precum si echipamentele electronice de gestionare a functiilor vehiculului si dispozitivul catalizator, daca acestea au fost prevazute din fabricatie". Referitor la functionarea masinii nu se specifica nimic.

Anul trecut, ordonanta prevedea, pe linga conditiile de mai sus, ca masina "sa fie functionabila". "Autoturismul vechi trebuie sa fie complet, din punctul de vedere al componentelor. Intr-adevar, in noua ordonanta nu se specifica nimic referitor la faptul ca masina trebuie sa functioneze", a recunoscut Constantin Popescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului, institutie care a initiat programul. Scopul ordonantei "rabla" este tocmai de a elimina poluarea produsa de masinile vechi aflate in trafic.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.