Elevii care au promovat Testele Nationale si parintii acestora mai au la dispozitie ziua de azi pentru a completa fisele de optiuni in vederea repartizarii computerizate in licee ori scoli de arte si meserii.

Potrivit conducerii Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC), sambata este ultima zi in care candidatii, impreuna cu dirigintele si parintii, trebuie sa verifice corectitudinea tuturor datelor inscrise pe fisa, adica: numele, media claselor V-VIII si notele la Testele Nationale. Eventualele erori trebuie semnalate imediat conducerii scolii si remediate.

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal si profesional de stat a absolventilor clasei a VIII-a care au promovat Testele Nationale va avea loc in data de 14 iulie 2006.

In aceasta etapa sunt repartizati doar candidatii care au promovat Testele Nationale sau care, in anii anteriori, au promovat examenul de Capacitate ori au obtinut certificatul de echivalare a examenului de Capacitate.

Absolventii care nu au promovat Testele Nationale completeaza optiuni doar pentru scoli de arte si meserii si sunt repartizati in cea de-a doua etapa de admitere. Atat acesti absolventi, cat si candidatii ramasi nerepartizati dupa prima etapa a admiterii completeaza optiunile in perioada 16-21 iulie.

Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial atat a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective, cat si a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal si profesional de stat din judete si municipiul Bucuresti va fi facuta in 15 iulie.

In ziua urmatoare - 16 iulie - fiecare unitate de invatamant liceal si profesional va afisa lista candidatilor repartizati in liceul respectiv.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.