Munti intregi de gunoi, alge si scoici au lasat in urma lor valurile care au inundat, in ultimele zile, plajele din mai multe statiuni de pe litoral.

Dupa retragerea apelor, nisipul altadata fin s-a umplut de bucati de lemne, obiecte de plastic si alte resturi pe care marea involburata de vantul puternic le-a adus din larg la mal. In mod natural sau ajutata de mana omului, mizeria s-a adunat in mormane care zac nestingherite pe plaje, fara ca vreun responsabil sa se sinchiseasca. Turistii sunt nevoiti sa fie de doua ori atenti unde se intind la soare - pentru a evita portiunile ude ale nisipului si pentru a nu "deranja" vreun musuroi de alge urat mirositoare. In cateva locuri, autoritatile au pus muncitorii la treaba inca de luni, insa eforturile lor au fost inutile, intrucat, peste noapte, malul marii s-a umplut la loc de tot soiul de resturi.

Productie-record de scoici, in Vama Veche

Chiar daca a scazut in intensitate, vantul a ridicat si ieri valuri destul de mari, care au continuat sa alimenteze mizeria de la mal. La Vama Veche, tabloul lasat in urma de agitatia marii este de-a dreptul impresionant.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.