Poetul Evgheni Evtusenko, aflat in Romania la invitatia Editurii CD PRESS si a Uniunii Scriitorilor, a sustinut un recital de poezie, luni seara, la Sala Atelier a Teatrului National din Bucuresti, alaturi de el citind poeme din antologia "Mierea tarzie" actorii Nationalului, Tania Popa si Marcelo Cobzariu.
Inainte ca Evtusenko sa-si recite poeziile, in limba rusa, actorii le citeau in romaneste, in traducerea lui Stefan Dimitriu, prezent si el in spectacolul poetului rus. Prin talentul sau actoricesc, Evtusenko a putut cuceri publicul, multi dintre spectatori cunoscandu-i poemele.

Au fost citite poezii de dragoste, poezii scrise in amintirea unor mari poeti, poezii in care sunt elogiate mama, iubita, in care sunt "cantate" natura, orase etc.

Insertiile pe care le facea erau referiri la activitatea sa de scriitor, la amici si prieteni, unii dintre ei poeti romani pe care i-a cunoscut - Toma George Maiorescu, Nichita Stanescu, sau referiri la venirea sa, pentru prima data, in Romania, in 1963, cand a fost si prima sa iesire in strainatate.
Acum spunea publicului ca se intoarce acasa in Rusia prin SUA, Cuba, Germania, Italia, Bulgaria, Romania.

Antologia "Mierea tarzie", aparuta la Editura CD PRESS, cuprinde 55 de poeme care dateaza din perioada 1953-2004. Sunt poeme cunoscute si mai putin cunoscute: "Babii Iar", "Tancuri la Praga", "Amintirea Annei Ahmatova", "Moscova cea murdara", "Doua orase", "Mestecenii".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.