La inceputul acestui an, cultura mondiala a marcat 250 de ani de la nasterea marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791).

Anul Mozart a fost marcat pe tot mapamondul printr-o serie de evenimente culturale, prezentate evident si pe posturile de radio si televiziune din Romania. In perioada 7-16 iulie, bucurestenii il vor putea cunoaste mai bine pe Mozart cu ocazia Mozart Fest, un eveniment organizat de Primaria Bucuresti, prin Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti (ArCuB), Primaria Viena si Anul Vienez Mozart 2006.

Astfel, Bucurestiul este ultima capitala europeana ce gazduieste un astfel de eveniment in acest an.

Potrivit organizatorilor, Mozart Fest se va desfasura in Piata Enescu, langa Ateneul Roman, si Palatul Regal, programul manifestarilor fiind zilnic intre orele 10.00 si 23.00.

Pe parcursul celor 10 zile, locatia din centrul Capitalei va gazdui o serie de evenimente internationale: de la muzica la film, de la expozitii la prezentari de bere, produse de patiserie sau dulciuri, toate dedicate lui Wolfgang Amadeus Mozart. Programul acestui eveniment, ce se anunta a fi cel mai fastuos al verii, va fi anuntat maine. Accesul publicului la Mozart Fest este gratuit.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.