Dupa Gala A.P.T.R., cand Iuliana Ciugulea a castigat Marele Premiu pentru emisiunea "Travelling circular", Institutul Cultural Roman din New York i-a lansat realizatoarei invitatia de a conduce o parte din actorii prezenti in emisiune intr-o calatorie peste Ocean.
In aceasta seara, de la ora 20.20, TVR 1 prezinta documentarul "Actorul, dolarii si... Manhattan-ul", ce poarta semnatura aceleiasi Iuliana Ciugulea, o calatorie culturala in New York impreuna cu celebrul actor Gheorghe Dinica.

La varsta de 72 de ani, la prima calatorie in Statele Unite, Gheorghe Dinica descopera cu emotie New York-ul. Pe parcursul calatoriei, el marturiseste ca toata copilaria sa si inceputul carierei au fost dominate de filmele americane urmarite la cinema. Prin acest documentar, telespectatorii vor cunoaste America prin ochii maestrului, care comenteaza locurile new-yorkeze in stilul sau caracteristic. Telespectatorii il vor descoperi pe Gheorghe Dinica in cele mai diverse locuri, de la muzee la zgarie-nori, de la restaurantul din incinta O.N.U. la piata de peste din China Town, speriat, intr-un lift din sticla, la mare inaltime, pe vapor (laudand Statuia Libertatii), la o procesiune dintr-un centru budist sau pe locul fostelor turnuri gemene. In plus, veti afla cum a reusit performanta de a fi aplaudat de un intreg restaurant.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.