La intalnirea de la ICR, prozatoarea le propune invitatilor un dialog pe teme identitare, pornind de la experienta sa ca autoare de origine romana scriind in franceza si traind in Canada. "Tripla identitate este o realitate relativ noua pe harta socio-politica a lumii si este strans legata de consecintele migrarii generate de decolonizare si de globalizare" - Felicia Mihali. Felicia Mihali (n. 20 august 1967), scriitoare si jurnalista, a absolvit Facultatea de Filologie, sectia romana-franceza si Facultatea de Limbi si Literaturi Straine - sectia chineza-olandeza la Universitatea Bucuresti.

Intre 1993 si 2000 a fost jurnalista la cotidianul Evenimentul zilei - sectia cultura. Din 2000 s-a stabilit in Quebec. A absolvit masterul de Literatura Comparata la Universitatea din Montréal. Din 2004 este redactor-sef al revistei multiculturale online TERRA NOVA, publicatie care isi propune sa puna in valoare autori talentati neafirmati, fara discriminari legate de apartenenta sociala, rasiala sau lingvistica. Intre octombrie 2003 si iulie 2004 a predat limba franceza la Pekin. A beneficiat de burse de creatie acordate de Consiliul artelor si literelor din Québec si de Consiliul canadian pentru arte.
Romane publicate: La reine et le soldat, XYZ Éditeur. Montréal (septembrie 2005); Luc, le Chinois et moi, XYZ Éditeur. Montréal (Février 2004); Le Pays du fromage, XYZ Éditeur. Montréal (mai 2002) - propusa pentru Premiul France-Québec; Eu, Luca si Chinezul, Ed. Image, Bucuresti (februarie 2000); Mica Istorie, Image, Bucuresti (decembrie 1999); Tara Branzei, Image, Bucuresti (decembrie 1999).

Carti in lucru: Confesiune pentru un computer - roman care va marca incheierea seriei celor despre trecutul romanesc; Sweet, sweet, China - roman despre experienta autoarei in China.