Gura de oxigen pentru filmele straine

Incepand din acest an, organizatorii premiilor Oscar, Academia de Arte si Stiinte din Los Angeles, vor efectua cateva schimbari in ceea ce priveste categoria "cel mai bun film strain". Astfel, se va mari numarul membrilor juriului care selecteaza productiile straine si cel al lungmetrajelor ce pot intra in competitie pentru premiul Oscar pentru "cel mai bun film strain".

Prima modificare implica un al doilea juriu. Pana in prezent, cele cinci filme nominalizate erau selectate de un grup din Los Angeles. Acum, vor exista doua etape de selectie: in prima se va realiza o lista cu noua tari candidate, iar in cea de-a doua, un juriu din Los Angeles si New York va selecta filmele nominalizate, dupa ce va urmari toate peliculele propuse de primul juriu.

Cea de-a doua schimbare le va permite filmelor straine sa fie nominalizate, chiar daca nu sunt realizate in limba tarii pe care o reprezinta.

Nominalizarile pentru cea de-a 79-a editie a premiilor Oscar vor fi anuntate pe 25 februarie 2007.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.