Imaginile filmate de camerele de luat vederi de pe Drumul National 1 vor putea fi vizionate si pe telefonul mobil, urmare a unui protocol incheiat de IGPR cu doua companii private de telefonie mobila. Practic, de acum inainte, oricine va dori sa vada live, pe telefonul mobil, traficul pe DN 1 va putea trimite un SMS, dupa care va primi imagini privind conditiile de trafic dintr-o anumita zona. Desi imaginile vor fi numai "de ansamblu", serviciul va putea permite doritorilor sa observe daca printr-un anumit loc, la o anumita ora, trece un anumit autoturism. IGPR va introduce si alte servicii similare, cum ar fi accesarea de pe telefonul mobil a bazelor de date privind urmaritii general, copiii disparuti sau autovehiculele furate.

Astfel, daca cineva va observa in trafic o masina suspecta va putea trimite prin SMS numarul ei de inmatriculare, dupa care va primi informatii referitoare la situatia acesteia. Totodata, IGPR intentioneaza sa distribuie gratuit, persoanelor cu dizabilitati fizice si pensionarilor, aparate telefonice speciale care pot apela numai Sistemul National Unic "112".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.