Promovabilitatea la testele nationale din acest an a crescut cu peste un procent, in urma contestatiilor, rezultatele finale fiind mai bune cu sase la suta decat cele de anul trecut.

Potrivit Ministerului Educatiei in urma centralizarii datelor transmise de inspectoratele scolare judetene, promovabilitatea inregistrata la testele nationale din acest an, dupa solutionarea contestatiilor, este de 76,89 la suta (cu aproximativ sase procente mai mare decat cea de anul trecut - 70,41 la suta). Dupa evaluarea lucrarilor contestate, numarul judetelor cu promovabilitate de peste 80 la suta a crescut de la 10 la 14.

In ierarhia judetelor cu promovabilitate sub 70 de procente au mai ramas doar Ialomita (61,16 la suta) si Tulcea (65,79 la suta), Oltul depasind acest prag (71,19 la suta comparativ cu 69,64 la suta, procentul initial). Incepand de astazi si pana joi, elevii care au promovat testele nationale vor completa fisele de inscriere cu optiunile personale, pentru repartizarea computerizata.

Cei care nu au promovat testele nationale vor continua invatamantul obligatoriu intr-o scoala de arte si meserii. Cei care au promovat testele vor fi repartizati in liceu in functie de media de admitere.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.