Un sondaj realizat pentru CNA releva ca patronul Stelei este, deopotriva, cel mai placut si cel mai neplacut invitat intr-o emisiune tv. Totodata, zana surprizelor este vedeta tv care a displacut cel mai mult in 2006.

Ieri, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a dat publicitatii un sondaj care arata cum apreciaza publicul din Romania tot ce se intampla in audiovizualul autohton. "Cercetarea privind evaluarea performantei principalelor emisiuni de televiziune si a principalelor personalitati de televiziune", realizata de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala CURS-SA, a fost realizata in perioada 5-16 iunie 2006 pe un esantion de 2.500 de subiecti in varsta de peste 18 ani. Sondajul presupune asigurarea unei marje de eroare maxima de ±2% la un nivel de incredere de 95%. Interviurile au fost realizate fata in fata, la domiciliul subiectilor detinatori de cel putin un aparat TV, pe baza unui chestionar standardizat.

CRITERII. Intrebarile din chestionar s-au referit la posturile de televiziune receptionate si aprecierea lor in functie de un set de criterii; la evaluarea preferintelor pentru posturile de televiziune; la evaluarea preferintelor telespectatorilor pentru diferite programe (emisiuni) de televiziune; la evaluarea performantei (calitatii) principalelor emisiuni de televiziune si la evaluarea performantei principalelor personalitati/vedete de televiziune. La acestea s-au adaugat unele intrebari specifice referitoare la impactul televiziunii, cele mai placute/displacute emisiuni, oameni de televiziune si invitati din 2006. In acest sondaj, s-a pus si problema aprecierii emisiunii "No Comment", precum si a activitatii CNA.

CONTRADICTORIU. Atunci cand au fost pusi sa desemneze cel mai placut/neatractiv invitat la o emisiune tv, dar si cea mai neatractiva emisiune si prezentatoare tv, peste 50% dintre cei chestionati nu au stiut ce sa raspunda. 56,7% dintre subiecti au ales optiunea "nu stiu/nu raspund", la intrebarea: "Care dintre emisiunile tv vizionate anul acesta (2006) v-a displacut cel mai mult/nu v-a placut deloc?".

Aceeasi situatie se intalneste si in cazul intrebarii "Care este omul de televiziune (vedeta tv, moderator tv, prezentator tv) care v-a displacut cel mai mult anul acesta (2006)?". Pe primul loc in acest top se gaseste prezentatoarea "Surprizelor", Andreea Marin, cu un procent, cu 5%. Daca pana acum in mai toate sondajele Andreea Marin era prima in topul celor mai placute prezentatoare tv, de data aceasta zana a trecut pe a doua pozitie (9%), fiind detronata de Teo Trandafir (10,1%). Gigi Becali, patronul Stelei, se afla si el intr-o postura inedita. El a intrunit cele mai multe nominalizari atat la intrebarea "Care invitat al unei emisiuni de televiziune v-a placut cel mai mult anul acesta (2006)?" - (7,4%), cat si la intrebarea "Care invitat al unei emisiuni de televiziune v-a displacut cel mai mult anul acesta (2006)?" - (5,1%).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.