Din 114 manuale realizate, la diferite materii, pentru clasa a XI-a, Manualul de limba si literatura romana al Editurii Corint, girat de Eugen Simion, Dan-Horia Mazilu, Florina Rogalski si subsemnatul, este cu frumosul punctaj de 64.72 cel mai slab.
Asa rezulta dintr-o "examinare" a Consiliului National pentru Evaluarea si Difuzarea Manualelor, facuta de nu se stie cine si semnata (deci asumata) de dl Marius Chisu, director. Nu stiu cine este dl Chisu, poate e un om bine intentionat; dar anonimii pe care ii pastoreste isi bat, pur si simplu, joc de invatamantul pe care pretind a-l servi. Si aceasta pentru ca manualul respectiv a fost lider pe piata libera timp de patru ani, fiind preferat de 75% dintre profesorii de liceu. Trei profesori din patru l-au considerat bun pentru a preda, dupa el, elevilor pentru ca acum acest manual semnat de doi academicieni si doi doctori in Filologie sa primeasca un sase jumate?


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.