Spectacolele au fost montate in aceasta stagiune la Paris: "Povesti de familie", de Biljana Srbljanovicsi si "Femeia ca un camp de lupta", de Matei Visniec.

Din distributie fac parte doua actrite romance, Madalina Constantin si Adriana Butoi, actori francezi si polonezi, Samuel Debure, Carine Piazzi si Tomasz Kowalski.
In aceasta perioada vor fi prezentate 23 de reprezentatii sustinute in alternanta, pentru ca cele doua spectacole se inrudesc prin tematica. Primul text pune accentul pe felul in care au trait copiii din Serbia, razboiul, imediat dupa terminarea lui. In cel de-al doilea se vorbeste despre perspectiva a se schimba. Matei Visniec scrie despre traumele la care au fost supuse femeile, transformate in prada de razboi.

Primele reprezentatii au avut loc in cursul acestui an la Centre Jean Dome din Paris si la Studio Pathe Albatros din Paris.

Spectacolele vor fi jucate zilnic la Teatrul Le Funambule, teatru care a programat in ultimii ani texte ale dramaturgiei contemporane care trateaza probleme acute cu care se confrunta societatea de azi.
Alexandra Badea a mai fost prezenta la Avignon off, in anul 2003, cu spectacolul Lebensraum-Spatiul Vital de Israel Horovitz..

Mai multe informatii despre teatru si optiunile de programare precum si cate un synopsis al pieselor sau fotografii din spectacole puteti obtine consultand site-ul sau.

In acest context se inscrie si Conferinta organizata la Avignon, de Maison de l’Europe et de l’Orient, in colaborare cu Compania Europartes, care va avea loc in prezenta dramaturgului, regizoarei si a actorilor din cele doua spectacole, avand ca tema Dramaturgia lui Matei Visniec.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.