Anul acesta Ministerul Educatiei a alocat bani, in urma suplimentarii bugetului din luna mai, pentru a construi noi locuri de cazare si pentru a-si extinde numarul de locuri la cantine.

Universitatea Bucuresti va avea inca 1.410 spatii de cazare si 463 locuri la cantina. Academia de Studii Economice va investi in 1.282 de noi locuri de cazare si 454 de locuri pentru cantina. In fiecare an locurile de cazare, in numar mai mic decat cel al studentilor, in caminele din Bucuresti cat si in cele din tara sunt de ani de zile o problema dezbatuta in aceeasi masura de studenti, dar si de mass-media dar, se pare, fara vreun efect concret. Din pacate, asa dupa cum se stie, admiterea la o facultate nu-ti garanteaza si un loc de cazare intr-un camin.

La unele facultati cererile de cazare pentru anul viitor se depun pana la sfarsitul acestei sesiuni iar in cererea de cazare va fi adaugata inclusiv media scolara luata in calcul si media de cazare calculata.

Media de cazare se calculeaza in felul urmator:
- pentru studentii care vor fi anul II, admisi in urma sesiunii iulie-septembrie 2005, media este: M=(MA+MS1)/2, unde MA este media de la admitere, iar MS1 este media ponderata aferenta semestrului I din anul universitar 2005-2006;

- pentru studentii din anii III, IV, media se calculeaza astfel:
M = (2M2004 - 2005+MS12005 - 2006)/3, unde M2004 - 2005 este media ponderata a rezultatelor obtinute in anul universitar 2004 - 2005, iar MS12005 - 2006 este media ponderata aferenta semestrului I din anul universitar 2005-2006.

Distributia locurilor disponibile se face incepand cu anii terminali si master, in functie de urmatoarele criterii: media generala; cazurile sociale; studentii si doctoranzii din Republica Moldova, Ucraina; cetatenii straini bursieri ai statului roman veniti la studii in cadrul Universitatii Bucuresti. Locurile se repartizeaza de catre comisiile de cazare de la nivelul fiecarei facultati.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.