Raportul Autoritatii de Control a Guvernului confirma ca s-au incalcat legile, iar ministrul Iorgulescu decide intr-o saptamina daca directorul Erceanu va fi demis.

Ieri dimineata, la conferinta de presa organizata de Ministerul Culturii, s-a consumat un alt episod din scandalul legat de noul sediu al Bibliotecii Nationale - cladirea amplasata de Ceausescu pe Bulevardul Unirii si aflata de 16 ani in faza de constructie. Cu intentia de a contracta un imprumut extern pentru a finaliza in sfirsit lucrarile, ministrul Adrian Iorgulescu isi exprimase cu mai multe luni in urma intentia de a clarifica situatia in privinta modului in care s-au cheltuit fondurile alocate anii trecuti pentru terminarea cladirii. Dupa ce o comisie de control a ministerului constatase nereguli si ilegalitati in atribuirea contractelor, ieri au fost anuntate concluziile raportului Autoritatii de Control a Guvernului.

Raportul trimis la Parchet

Sosit la Ministerul Culturii impreuna cu Adrian Iorgulescu dupa sedinta fulger de la sediul PNL, Cristian David, ministru delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala si urmarirea aplicarii acquisului comunitar, a dat publicitatii rezultatele investigatiei desfasurate la biblioteca de Autoritatea de Control a Guvernului.

In perioada 2003-2005, conducerea bibliotecii a incheiat contracte de proiectare si executie de lucrari cu incalcarea prevederilor legale, arata raportul prezentat de David. Contractele au fost incredintate direct, fara organizarea de licitatii publice, termenele prevazute nu au fost respectate, ci decalate in mai multe rinduri prin acte aditionale care au crescut, in acelasi timp, pretul lucrarilor, iar la finalizarea diverselor etape nu au fost incheiate procese-verbale de receptie. Ministrul David a explicat ca, in urma acestor constatari, raportul a fost trimis Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si DNA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.