In prezent, marca indiana Maruti, controlata de japonezii de la Suzuki, conduce in topul mondial la capitolul pret mic: 5.000 de dolari.

Modelul Maruti 800, al carui indicativ tradeaza un motor de 0,8 litri, are un pret de baza de cumparare de 5.000 de dolari. In schimbul acestor bani, clientii din tarile sarace, in principal din India si Africa de Sud, primesc o "masina populara", fara pretentii de siguranta sau performante rutiere. Motorul de trei cilindri, beneficiaza de o putere maxima de 50 de cai, disponibili la 5.000 de rotatii pe minut. Cuplul motor atinge cel mai mult 59 de Newton-metri.

Pe locul al doilea in clasamentul celor mai ieftine autoturisme din lume, constructorul indian Tata Motors vine cu modelul Indica. Propulsata de un motor pe benzina, in patru clindri, de 84 de cai-putere, masina atinge o viteza maxima de 160 km/h. Acceleratia se realizeaza in 13,2 secunde.

Chevrolet Spark, alias Daewoo Matiz, ocupa locul trei, producatorul cerind 6.300 de dolari pentru achizitionarea unui astfel de model. Propulsorul compus din trei cilindri in linie are 796 cm3 si elibereaza 51 CP la un maximum de 5.900 de rotatii pe minut, iar cuplul motor se situeaza la 69 Nm.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.