Deputatii au adoptat noua Lege a cinematografiei

Cu foarte putin timp inainte ca deputatii sa adopte, pe articole, noua Lege a cinematografiei, Adrian Iorgulescu, ministrul culturii si cultelor, a declarat ca parlamentarii "intarzie" de doua luni proiectul de lege de aprobare a Ordonantei privind cinematografia, fapt care incetineste procesul de privatizare a salilor de cinema din proprietatea statului si administrarea RADEF. Noua Lege a cinematografiei a fost adoptata ieri de Camera Deputatilor.

"Privatizarea a fost, intr-o oarecare masura, blocata pentru faptul ca asteptam sa treaca prin Parlament Ordonanta 39. Marti, (ieri, n.r.) sper sa fie si ea trecuta de Parlament, ca apoi sa putem grabi toate procedurile. Am fost tinuti in Parlament cel putin doua luni, intarziati, pentru ca raportul a fost transmis de plen de doua ori inapoi la comisie (Comisia pentru Cultura din Camera Deputatilor, n.r.). Este a treia oara cand se va pune in discutia plenului. Anexele sunt parte a Legii cinematografiei", a declarat, citat de Mediafax, Adrian Iorgulescu.

Ministrul a precizat ca "asteapta" ca legea sa treaca de Parlament pentru ca imediat dupa aceea sa fie incepute procedurile de privatizare. "Daca trece, imediat dam drumul la proceduri. Strategia exista, dar privatizarea nu o face Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), ci AVAS", a adaugat Iorgulescu.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.