Universitatea din Bucuresti a aruncat documente ce ar fi trebuit sa ramina in arhiva cel putin pina in septembrie 2006.

Sute de documente care ar fi trebuit sa ramina secrete au fost descoperite ieri in holul Facultatii de Litere, din cadrul Universitatii Bucuresti. Este vorba despre lucrarile candidatilor de anul trecut, care au dat admiterea la aceasta facultate. Potrivit prorectorului Universitatii, Dana Marinescu, lucrarile trebuiau "pastrate in arhiva un an sau trei, dar cu siguranta un an".

Dupa scoaterea lor din arhiva, aceste lucrari urmeaza sa fie distruse prin ardere, insa ele erau la indemina tuturor celor care ar fi avut curiozitatea sa se uite in mormanul de hirtii strins sub scara pe care studentii urca in salile de curs. "Lucrarile trebuiau duse la topitorie, ca orice alt document institutionalizat", spune Ion Ciuca, directorul Directiei de invatamint superior din cadrul Ministerului Educatiei.

Admiterea la gunoi

"Eu nu comentez ceea ce nu vad. Insa in legatura cu lucrarile de admitere in facultate, ele au un circuit clar. Se arhiveaza ori se claseaza. Eu stiu ca aceste lucrari trebuie sa ramina in facultate mai mult de un an de zile, pentru ca este o chestie de legalitate. Lucrarea celui care a fost admis se baga la dosar si, in mod normal, se pastreaza pina cind studentul termina facultatea", spune Mihail Hardau, ministrul Educatiei.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.