RESTANTIERI. Peste 62.000 de romni nu si-au depus declaratiile de impozit aferente anului 2005, din cei peste 575.700 de contribuabili care mai aveau obligatia sa declare veniturile la Fisc in acest an, potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
Cei mai multi restantieri sunt bucuresteni (9.611 de contribuabili), urmati de cei din judetul Timis (5.437), Mures (4.366) si Constanta (3.812). In acelasi timp, toti contribuabilii din judetele Teleorman si Olt si-au declarat veniturile din 2005 la Fisc. "Procentul celor care si-au depus declaratia de venituri, de 89,22% pe tara, este foarte bun, dat fiind ca anul acesta numarul contribuabililor care aveau aceasta obligatie era mai mic decat cel de anul trecut", ne-a declarat Dorin Tiganas.

Cei care nu au primit acasa formularele fiscale aveau obligatia sa mearga la administratiile financiare pentru a depune declaratia de venituri. Cei care nu si-au depus declaratia vor fi notificati prin somatii si invitati la sediile administratiei finantelor publice de care apartin, unde vor completa formularele si vor plati amenzi intre 10 si 100 lei noi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.