Mini-vacantele in Dubai sau in Grecia au devenit deja un trend, asta pentru ca optam din ce in ce mai mult pentru "iesiri" care sa respecte raportul calitat-pret. De ce sa platim un bilet de sapte zile pe litoralul Marii Negre cand, cu aceeasi bani, ne putem bucura de plajele Greciei, Turciei sau chiar peisaje Cubaneze si Jamaicane.

Daca in 2005, Grecia a fost tinta preferata a romanilor, in acest an, cele mai multe vanzari ale biletelor de vacanta se inregiastreaza pentru Spania si Bulgaria. In pas cu cererile, agentiile se adapteaza, selecteaza si ofera turistilor cele mai variate destinatii, care sa fie profitabile din punct de vedere financiar, al calitatii produselor cat si cultural.

Nu mai ramane decat sa deschideti un Atlas, sa puneti degetul incotro vreti sa mergeti si sa apelati agentiile de turism din tara sau strainatate pentru a va fi prezentate ofertele lor.

Dubaiul nu e numai pentru 'Burj Al Arab'-ieni

Daca sunteti interesati de pret si mai putin de aspecte de detaliu ale unitatilor de cazare, agentia Eximtur vine pentru clienti cu oferte din cele mai diversificate. ''Daca ne referim la ofertele exotice propuse pentru vara aceasta, clientii nostri au posibilitatea de a merge in Cuba, Emiratele Arabe Unite, Insulele Canare, Maroc, Madeira (Portugalia), Maldive, Sri Lanka, Thailanda, Indonezia, Mauritius si Jamaica. De asemenea, Kenia, Seychelles, Costa Rica, Florida, Canada sunt destinatii posibile, precum si croazierele, safari-ul in Kenia, si multe altele'', a precizat pentru Wall-Street Dan Vladea, director turism extern al Eximtur Bucuresti.

Agentia de turism Paralela45 nu se lasa mai prejos. Dintre cele mai bine cotate destinatii de plaja ale acestui sezon, dar si cele mai exotice, sunt insulele grecesti Creta, Rhodos si Corfu. Cu toate acestea, 'ca destinatie 'exotica' de vizitare prin excelenta este China, pe care o vindem foarte bine, circa 6-8 grupuri pe an', a specificat pentru Wall-Street, Ondina Dobriban, reprezentant al departamentului de vacante in strainatate.