De cateva saptamani, tot mai multi proprietari de autoturisme au primit somatii de la Politie, in care sunt amenintati ca li se vor suspenda inmatricularea vehiculelor inscrise in circulatie.
Motivele invocate sunt fie lipsa asigurarii obligatorii de raspundere civila (RCA), fie cea a inspectiei tehnice periodice. Dar multi dintre cei somati sunt la zi cu cele doua obligatii legale, iar suspendarea numerelor de circulatie ar fi un abuz.

Incurcatura vine ca urmare a unei ordonante de urgenta emise la finele anului trecut. Actul normativ prevede infiintarea unei baze de date comune la Directia Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului de Interne, unde sa existe o evidenta a platilor de asigurari si inspectiilor auto. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Registrul Auto Roman au avut obligatia sa trimita bazele lor de date catre Politie. Numai ca datele erau incomplete. In consecinta, Politia ii someaza acum pe multi dintre cei care sunt la zi cu aceste obligatii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.