Capitala ocupa locul 114 din 144 intr-un top al celor mai scumpe orase din lume, in scadere fata de anul trecut, cand s-a plasat pe pozitia 103, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta britanica Mercer Human Resource Consulting.

"Euro s-a depreciat in raport cu alte valute, precum dolarul canadian si american, reducand astfel costurile de trai pentru expatriatii din mai multe state europene", a spus Anna Krotova, analist la Mercer.

Pentru realizarea studiului, analistii au comparat costurile a peste 200 de articole sau servicii in fiecare oras analizat, precum locuinte, transport, alimente, petrecerea timpului liber, utilitati. Studiul are rolul de a ajuta companiile multinationale sa ia decizii legate de salariile platite expatriatilor. In acest an, prima pozitie a fost ocupata de Moscova, urmata de Seul si fostul lider al clasamentului, Tokyo. Pe ultimul loc s-a plasat capitala statului Paraguay, Asuncion.

Din Europa Centrala si de Sud-Est, cel mai scump oras este Bratislava, capitala Slovaciei, urmata de Praga, capitala Cehiei.

Acestea sunt si singurele orase din regiune care au intrat in top 50. "In ultimii ani am observat schimbari semnificative in top, ceea ce reflecta modul in care se modifica situatia internationala. Pentru unele companii ar putea fi mai scump sa aiba angajati in Rusia sau Coreea, decat in Japonia si Elvetia, percepute ca fiind mai scumpe", a declarat Rebecca Powers, consultant in cadrul Mercer.

In topul celor mai scumpe orase din Europa, locul doi este ocupat de capitala Marii Britanii, Londra, urmata de Geneva, Copenhaga si Zurich. La polul opus, pe locul 123, se plaseaza orasul german Leipzig.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.