Sezon pierdut, 80 la suta din contracte-reziliate

Dupa litoralul Marii Neagre, si Delta Dunarii resimte din plin efectele gripei aviare, la care se adauga si inundatiile. Aceste fenomene, chiar daca nu au afectat nici macar o unitate de cazare din Delta, au dus la scaderea dramatica a numarului de turisti. In acest moment, numarul turistilor din Delta se situeaza la nivelul de 30 la suta fata de cel inregistrat anul trecut in aceeasi perioada.

"Startul sezonului in Delta a fost pierdut pentru ca criza gripei aviare a fost prost gestionata de catre autoritatile locale, care nici macar nu au incercat sa remedieze efectele acestora dupa ce criza s-a stins", ne-a declarat Silviu Gheorghe, presedintele Filialei Tulcea a Asociatiei Nationale a Turismului Rural, Ecologic si Cultural - ANTREC. Acesta spune ca astfel, la sfarsitului anului trecut, 80 la suta din contractele incheiate pentru acest an au fost reziliate.

"Activitatea din acest an se bazeaza astfel pe turism individual, nu pe contracte cu agentiile", mai spune oficialul ANTREC. Nici croazierele pe Dunare, care in anii trecuti aduceau in tara mii de turisti straini, nu mai au aceeasi cautare. Turistii straini veniti pe vase de lux de la Viena poposesc doar patru ore in Portul Tulcea, dupa care se intorc de unde au venit. Clientii fideli ai restaurantelor si pensiunilor de lux din Delta Dunarii, mare parte romani, nu au renuntat insa la Delta. Aceasta cu toate ca pretul unei camere variaza de la 280 RON la 1.000 RON, la hotel de 4-5 stele, categoria all-inclusive pe hotelurile plutitoare. In Delta exista circa 20 de astfel de hoteluri plutitoare care isi au clientii lor obisnuiti, care-si petrec cate trei minivacante, fiecare de cate patru-cinci zile pe an.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.