BOLNAVI INCHIPUITI. Institutul National de Expertiza Medicala a anulat pensiile a zeci de romanii care primesc bani pe caz de boala de la stat.

Peste 20% din dosarele verificate de inspectorii muncii s-au dovedit a fi false. "Medicii acorda foarte usor certificatele de boala pentru pensie de invaliditate. Numarul celor care beneficiaza de acest tip de pensie in Romania e imens: peste 800.000 de persoane", ne-a declarat Mihai Seitan, seful Casei Nationale de Pensii.

In opinia sa, problema "bolnavilor inchipuiti" se pune mai ales in cazul celor care au primit gradul III de invaliditate in munca. Daca in 2001 erau 93.700 pensionari cu invaliditate de gradul III, in mai 2006, numarul acestora a ajuns la 265.000. Romanii se inghesuie sa obtina certificate pentru acest tip de invaliditate dintr-un motiv simplu: pe de o parte, primesc un ban sigur de la stat, iar, pe de alta parte, pot munci cu norma redusa, ca sa-si completeze bugetul.

" 50% din cei care s-au dus sa-si depuna actele pentru pensie pe caz de boala au fost respinsi. Aceasta cifra spune ceva despre mentalitatea oamenilor " Mihai Seitan.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.