Autoritatile locale vor fi obligate prin lege sa investeasca in dezvoltarea turismului. Termenul este destul de scurt: un an.

Guvernul vrea sa schimbe fata statiunilor din Romania. Astfel, administratia publica din statiunile turistice de interes local va fi obligata sa dubleze numarul minim al locurilor de cazare si sa amenajeze sali de fitness, locuri de promenada si spatii comerciale, conditii obligatorii pentru ca localitatea sa isi pastreze statutul de statiune turistica. Conditiile vor trebui indeplinite in cel mult un an de la intrarea in vigoare a unei hotariri de guvern care va introduce noi criterii de atestare a statiunilor turistice si care va fi discutata de Executiv in perioada imediat urmatoare, informeaza Mediafax.

Mai multe locuri

Autoritatile locale vor fi obligate sa suplimenteze capacitatea de cazare de la 300 la 500 de locuri, in statiunile de interes national, si de la 50 la 100 de locuri, in statiunile de interes local. In statiunile de interes national vor trebui amenajate minimum cinci terenuri sportive, fata de trei astfel de constructii in prezent, iar in statiunile de interes local vor trebui sa existe minimum doua astfel de terenuri, fata de unul singur cit este prevazut in prezent. Statiunile de interes local vor trebui sa dispuna de sali pentru intretinere (fitness), locuri de promenada iluminate, spatii comerciale, asistenta medicala balneara si un parc, iar in statiunile montane va trebui amenajat un helioport.

Grija pentru copii

Numarul minim al terenurilor de joaca pentru copii va trebui suplimentat de la doua la cinci locuri, in cazul statiunilor de interes national, si de la unul la doua terenuri de joaca, in statiunile de interes local.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.