Judecatorii au decis ca retrocedarea a fost legala
Procesul retrocedarii Muzeului Brukenthal, care s-a judect ieri la Curtea de Apel Alba Iulia. Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a precizat ca partile aflate in proces, cei 50 de sibieni si ANRP, si-au putut prezenta concluziile. Presedinta ANRP, Ingrid Zaarour a declarat in urma cu o saptamana, la Sibiu, ca "sibienii care contesta retrocedarea Brukenthalului nu vor avea sorti de izbanda, dovezile in acest dosar fiind mult prea clare. "Decizia de retrocedare a fost analizata de peste 100 de oameni, inainte de a fi luata. Suntem siguri ca decizia Autoritatii este una corecta si ca a fost un act de dreptate", a afirmat Zaarour. La Curtea de Apel Alba Iulia se judeca de aproape doua luni procesul in care peste 50 de locuitori din municipiul Sibiu au atacat decizia de retrocedare a Muzeului Brukenthal catre Biserica Evanghelica din Romania, pe motiv ca "acest inestimabil bun trebuie pastrat pentru comunitatea sibiana".

Decizia de retrocedare a Muzeului Brukenthal catre Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice a fost contestata in contencios administrativ, cererea de chemare in judecata a Comisiei speciale de retrocedare fiind inregistrata la Tribunalul Sibiu, pe data de 22 decembrie 2005, de catre unul din membrii PSD Sibiu, Ioan Sasu. Acesta a sustinut ca este reprezentantul unui grup de 50 de locuitori ai municipiului, atasand la dosar in acest sens si un tabel cuprinzand numele si semnaturile acestora.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.