Bem mai putin, fumam mai putin, murim mai repede

Autohtonii sint mai slabi de inima si de inger decit europenii. Iar ca speranta de viata, sintem tot in urma lor.

Un studiu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pe cele 12 state vecine Uniunii Europene si publicat ieri pe site-ul Euractiv arata cit de bine stau romanii cu sanatatea, in comparatie cu populatia UE. Rezultatele nu sint imbucuratoare la capitolele inima, minte si boli contagioase, insa ne putem lauda cu consumul mai scazut de tutun si alcool.

Studiul mai arata ca Romania, tara cu 5% din totalul populatiei Uniunii Europene si 6% din suprafata, are o rata a natalitatii egala cu cea europeana, de 10 nou nascuti la mia de locuitori, insa o rata mai mare a mortalitatii la populatia intre 15 si 60 de ani. Insa cind vine vorba despre speranta de viata, care a fost stabilita in Romania la 71 de ani, vecinii de continent ne-o iau inainte cu sapte ani, acestia traind pina la 78 de ani. In Uniunea Europeana femeile au o speranta de viata mai mica decit romancele.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.