Celebrul dansator de flamenco Joaquin Cortés va sustine, simbata seara, un spectacol la Sala Palatului din Bucuresti in cadrul editiei 2006 a "Intilnirilor JTI". Joaquin Cortés va prezenta publicului roman cel mai nou spectacol al sau, "Mi soledad", care a avut premiera mondiala in luna mai a anului trecut. De atunci, acest one-man show a fost prezent pe mai toate marile scene ale lumii, inregistrind mari succese. In "Mi soledad", Joaquin Cortés va fi acompaniat pe scena de 16 muzicieni. Muzica originala este compusa de dansator impreuna cu José Carbonell si Antonio Carbonell, reprezentind o fuziune intre stiluri si ritmuri diverse - jazz, muzica cubaneza, clasica si flamenco. Costumele sint creatii semnate Jean Paul Gaultier.

SI-A ASIGURAT PICIOARELE PENTRU TREI MILIOANE DE EURO

Joaquin Cortés este considerat cel mai mare dansator de flamenco din lume. S-a nascut in Cordoba (Spania), in 1969, si a studiat dansul clasic incepind de la virsta de 12 ani, afirmindu-se ca solist al Baletului National Spaniol. A decis sa urmeze o cariera independenta, participind in spectacole alaturi de figuri proeminente ale dansului, ca Maya Plisetkaia, Silvie Guillem si Peter Schauffuss. Cariera de dansator a fost dublata de cea de coregraf, Cortés cunoscind succesul cu spectacole precum "Carmen" de Bizet, la Arenele din Verona, sau "Don Quijote", cu Baletul din Caracas.

In 1992, el si-a creat propria companie de dans - Joaquín Cortés Ballet Flamenco. Spectacolele sale, "Cibayí", "Gipsy Passion", "Soul", Live", "De amor y odio", au cules aplauzele spectatorilor in turnee triumfale din intreaga lume. Cortés a fost deseori invitat, ca "special guest star", la cele mai importante evenimente artistice internat ionale, de la Grammy Awards la ceremoniile de decernare a Premiilor Oscar sau Nobel.

De-a lungul carierei, artistul a dansat in fata a peste 12 milioane de oameni, iar picioarele lui sint asigurate pentru suma de trei milioane de euro. I n paralel, Joaquin Cortés s-a lansat si in cinematografie, jucind in filmele lui Pedro Almodovar, Carlos Saura, Manuel Palacio sau Spike Lee. Biletele pentru "Intalnirile JTI" cu Joaquin Cortés sint puse in vinzare la Sala Palatului, la preturi de 50, 100, 150 si 200 lei.