Compania multinationala Besix, cu sediul in Belgia, este pregatita sa inceapa la Timisoara constructia primului hotel de cinci stele din vestul tarii, informeaza Rompres

Stephan Uhoda, reprezentantul Besix pentru Romania, a declarat ca firma belgiana are o mare experienta in domeniul constructiilor hoteliere internationale de lux, iar Timisoara are nevoie de un astfel de hotel, mai ales dupa integrarea in Uniunea Europeana, cand orasul va fi vizitat de foarte multi oficiali si oameni de afaceri straini.

Reprezentantul companiei Besix a discutat cu primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, si despre alte proiecte de investitii majore pentru oras, intre care executarea soselei de centura si planul de investitii de la Aeroportul International Traian Vuia.

Besix este cea mai importanta companie belgiana specializata in constructii si lucrari de infrastructura si este interesata sa se implice in proiectele majore din acest segment, pe care municipalitatea si administratia judetului incearca sa le dezvolte in urmatorii ani, mai ales din perspectiva metropolizarii Timisoarei. Compania realizeaza cea mai inalta cladire din lume in Emiratele Arabe Unite, are mari santiere de constructii in Asia, Africa, in America de Nord si de Sud, imbina infrastructura de tip transport feroviar si rutier cu cea de tip turistic, realizand marile complexe hoteliere din lume.

Cifra de afaceri a acesteia se ridica la peste un miliard de euro anual, din care 60 la suta reprezinta investitiile din strainatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.