Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a aprobat in cadrul Comisiei de dialog social, proiectul de lege privind introducerea tichetelor de vacanta pentru angajatii cu venituri salariale reduse, potrivit unui comunicat al Confederatiei Nationale Sindicale Cartel ALFA. Totodata Ca rtel ALFA a propus si a sustinut in 2004 proiectul pentru crearea de tichete de vacanta.

Concepute dupa modelul tarilor care aplica acest sistem, Franta si Ungaria, aceste instrumente vor permite mai ales angajatilor cu venituri salariale reduse sa obtina un sprijin financiar pentru a pleca in concedii, sprijin ce le va majora bugetul de vacanta cu 20 - 80 la suta, cresterea nefiind impozabila.
Unul dintre motivele initierii acestui proiect a fost faptul ca in Romania, conform statisticilor, anual, mai putin de jumatate din populatia matura din zonele urbane pleaca in concediu.

Desi dreptul la concediu platit este reglementat de legislatia romaneasca, in realitate se constata ca un numar foarte mare de persoane nu dispun de resursele necesare pentru a profita de aceste concedii si a pleca in vacante.

Practic, legea va oferi avantaje pentru toate partile implicate si va avea efecte importante pe doua planuri, potrivit Cartel ALFA. Pe de o parte, va permite persoanelor cu venituri mai reduse, care in Romania reprezinta un procent insemnat, sa beneficieze de concediu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.