Revendicarile sindicatelor vor fi analizate de sapte comisii interministeriale din care fac parte ministri, secretari de stat si presedinti de autoritati nationale. Comisiile au fost stabilite prin decizie a primului ministru si vor discuta, impreuna cu sindicatele, modul de solutionare a revendicarilor.

Rezultatele discutiilor intre comisii si sindicate si solutiile propuse vor fi prezentate periodic in sedintele de Guvern, in vederea luarii unor decizii. Fiecare comisie va analiza o tematica corespunzatoare unei problematici ridicate de sindicate. Comisia pentru politici salariale, coordonata de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei va analiza salariul minim pe economie, salarizarea functionarilor publici, a personalului bugetar contractual, deblocarea posturilor din administratia publica si eliminarea restrictiilor in aplicarea legii tichetelor de masa.

De asemenea, revendicarile sindicale vor fi analizate si solutionate de alte sase comisii: Comisia pentru cadru legislativ in relatiile industriale, Comisia pentru politici industriale, Comisia pentru politici de ocupare a fortei de munca, Comisia pentru politici in domeniul utilitatilor, Comisia pentru politici industriale si cea pentru medicamente gratuite si compensate.

Reprezentantii Guvernului si cei ai confederatiilor sindicale au stabilit, la intalnirea din 22 mai, inceperea discutiilor pentru elaborarea unui pact social, concomitent cu infiintarea unor grupuri de lucru mixte, formate din responsabili din ministere, care vor analiza, negocia si gasi solutii pentru revendicarile confederatiilor sindicale. In cadrul intalnirii, convocate de primul-ministru, liderii sindicali au prezentat lista comuna de revendicari, care vizeaza sase capitole majore privind politicile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.