Arhitectii bucuresteni s-au declarat ieri impotriva proiectului de reconfigurare a Pietei Revolutiei din Capitala. Ei spun ca fostul presedinte al Ordinului Arhitectilor Bucuresti (OAB), Viorel Hurduc, si-a promovat singur propriul proiect prin firma sa de arhitectura HAX si chiar a ‘’imprumutat’’ cateva idei din proiectele declarate castigatoare in 1997 in urma concursului organizat pentru modernizarea celei mai importante piete publice din Bucuresti.

‘’Participant la concurs fara a obtine o distinctie - premiu sau mentiune- arhitectul Viorel Hurduc sustine ca actuala sa propunere se afla in acord cu solutiile premiate, acentuand, astfel, concluzia modului de atribuire a proiectului’’, a declarat Iulia Stanciu, purtatorul de cuvant al OAB. Aceasta a sustinut ca Viorel Hurduc s-a folosit si de functia sa de sef al Comisiei de Urbanism in Primaria Muncipiului bucuresti pentru a-si lansa in dezbatere publica propriul proiect. Planul urbanistic zonal pentru Piata Revolutiei este in lucru la Primaria Capitalei si trebuie votat de consilierii municipali inainte de a se incepe orice lucrare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.