Ploi cu cantitati de precipitatii foarte mari in intervale de timp foarte scurte vor fi frecvente in aceasta vara, in special in Crisana, Maramures si nordul Moldovei.

Meteo - Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), desi din punct de vedere meteorologic si al precipitatiilor vara anului 2006 se contureaza drept una normala, in anumite zone din Romania vor aparea cazuri de precipitatii in cantitati uriase in intervale de timp foarte mici. In baza unor prognoze primite de la un centru meteorologic din Anglia, care se poate pronunta asupra evolutiei vremii pe o perioada de jumatate de an, ruperile de nori vor fi mai frecvente in nordul tarii, in Crisana, Maramures si nordul Moldovei.

Principalele masuri pe care autoritatile locale din zonele ce s-ar putea confrunta cu astfel de probleme ar trebui sa le ia ar fi prevenirea populatiei si curatarea cursurilor de apa. Ploile cazute in cantitati uriase sambata au provocat alunecari de teren si inundatii in judetul Maramures, sase localitatii fiind grav afectate. Viitura a rupt copaci, a distrus case si podete pe Valea Izei, doua persoane fiind ranite. In acelasi timp, pagubele provocate de ploile abundente de la sfarsitul saptamanii trecute in mai multe localitati din judetul Covasna se ridica la cel putin doua milioane RON.

Inceput de saptamana furtunos

AVERSE Ploile torentiale au facut din nou ravagii in noaptea de duminica spre luni. Cele mai afectate au fost localitatile Santamaria Orlea, Ohaba, Ciopeia si Sacel din zona Hategului, judetul Hunedoara si localitatile sucevene Paltinoasa, Manastirea Humorului si Valea Moldovei, unde paraul Bucovat a iesit din matca. Circulatia pe Drumul European 576, care face legatura intre Suceava si Vatra Dornei, se desfasura in cursul zilei de ieri pe un singur sens, din cauza apei si a noroiului de pe carosabil.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.