Peste 200.000 de absolventi ai claselor a VIII-a au sustinut, ieri, prima proba a testelor nationale, la Limba si literatura romana, in cele 1.043 de centre de testare din intreaga tara. Dupa incidentul in care un ziarist de la Adevarul a obtinut subiectele de la Istorie fara a fi legitimat de reprezentantii MEdC, elevii si parintii se declara nemultumiti de indolenta si incapacitatea Ministerului Educatiei in a gestiona buna organizare a testelor nationale. Ei spun ca nu au incredere in acest examen.

"Ce incredere sa mai ai in Ministerul Educatiei, dupa ce ziaristul a reusit sa ia subiectele chiar de sub ochii lor? Nu am si nici nu am avut incredere in ei. Oricum, ma asteptam. Nu m-a surprins vestea", spune un parinte, venit cu copilul la examen. Zeci de parinti s-au adunat, ieri, in fata Liceului "Jean Monnet", pentru a-si astepta copiii sa iasa de la examene. Aici, a fost prezent, de dimineata, si ministrul educatiei, Mihail Hardau. "Daca as fi putut, as fi dat 2.000 de euro unui inspector ca sa ia si fata mea 10 la capacitate... ca sunt destui care dau bani. si-asa se fac tot felul de invarteli... eu de ce nu as face? Dau o groaza de bani pentru meditatii, mai bine i-as baga in buzunarul cuiva. Acum, as fi stat linistita sa fumez o tigara la o terasa, nu sa ma stresez ca poate pica. Nu am niciun pic de incredere in acest examen", spune o mama.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.