O garsoniera in blocurile din jurul Capitalei are pretul cuprins intre 23.000 si 32.000 euro, iar un apartament cu doua camere ajunge la 40.000 euro.

Majorare - Construite initial pentru a-i adaposti pe taranii ramasi fara case in urma demolarilor ceausiste, blocurile din comunele limitrofe Bucurestiului incearca astazi sa le concureze ca pret pe cele din oras. "Unul dintre motivele exploziei preturilor este faptul ca aceste blocuri sunt relativ noi, construite in jurul anilor ?90. Au patru etaje si suprafete utile mai mari decat cele din Bucuresti. In plus, astazi exista si mijloace de transport catre Capitala", ne-a explicat Gabriela Popescu, reprezentant al firmei Eco Imobiliar. "Ca suprafata utila, o garsoniera din Bragadiru ajunge si la 40-42 mp. Daca are apa, gaze, canalizare si telefon, pretul de vanzare este de 32.000 euro. Un apartament cu doua camere tot in Bragadiru, la etajele 1-3, costa 50.000 euro daca are imbunatatiri, adica centrala termica, termopan, gresie, faianta, si 40.000 euro fara toate aceste facilitati", a explicat ea. Aceasta a adaugat ca aceleasi apartamente puteau fi cumparate anul trecut cu jumatate din pretul actual.

Cresteri de pret si in comuna Pantelimon

Blocurile din comuna Pantelimon sunt situate chiar in coasta Bucurestiului, la numai 2 km de supermarketurile Cora sau Bricostore. Si aici preturile la apartamente au cunoscut cresteri spectaculoase in ultimii ani. Eugen Cristea si-a cumparat anul trecut un apartament de doua camere cu imbunatatiri situat in comuna Pantelimon la pretul de 35.000 euro.

"Locuinta are o suprafata de 56 mp si doua balcoane, cate unul pentru fiecare camera, plus o boxa", ne-a spus el. Astazi, acelasi apartament costa 40.000 euro. "Garso-nierele situate in blocurile cele mai ravnite au o suprafata de 45 mp. Fara imbunatatiri ele se vand cu 23.000 euro. Vestea mai putin buna este ca se gasesc in blocuri mixte, deci in numar extrem de mic. Un apartament cu trei camere la etajul 1 ajunge la 45.000 euro fara imbunatatiri si la 48.000 euro daca acestea exista", ne-a spus Simona Popa, agent imobiliar la Util Construct Imob SRL. Pentru acest an, agentii imobiliari estimeaza o crestere a pretului la apartamente de 10%.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.