Pistruii dau mari batai de cap femeilor, chiar mai mari decat cosurile.

Daca pentru acestea din urma exista o gramada de creme si tot felul de tratamente in cabinetele cosmetice, incercarea de inlaturare a pistruilor seamana cu o loterie: orice ai folosi, nu ai convingerea ca metoda va "functiona" sau, daca reusesti sa-i estompezi, fericirea e de scurta durata, caci "dusmanii" se intorc dupa o perioada...

Asadar, care sunt solutiile ca sa scapam de pistrui? Am cerut parerea si sfaturile medicului primar dermatolog Mihaela Leventer , de la Dermastyle - strada Sevastopol nr. 13-17, et. 1, ap. 204, sector 1, Bucuresti, telefon: 0722.363.577.

Pistruii, numiti medical efelide, sunt mici pete cafenii accentuate de soare, localizate pe fata, brate sau umeri. Aceste leziuni cutanate sunt complet benigne si aspectul lor este monomorf, adica petele seamana intre ele atat ca dimensiune, cat si ca nuanta. La nivelul obrajilor pistruii pot conflua, determinand placarde mai mari sub influenta luminii si a altor factori interni (asa cum se intampla uneori la femeile care iau contraceptive sau sunt insarcinate).

Fiecare expunere la soare sau la solar accentueaza pistruii. Culoarea lor se atenueaza insa in perioada iernii, cand intensitatea luminoasa scade. De aceea e foarte important sa ne protejam pielea cu ajutorul cremelor fotoprotectoare, daca dorim ca pistruii sa nu se vada mai intens dupa sezonul estival.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.