Implementarea tehnologiilor de ultima ora in agricultura va duce la cresterea numarului de someri, a avertizat, la Bistrita, Flaviu Lazin, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.
"In perspectiva a 10-15 ani, pana la doua milioane de persoane ocupate, astazi, in agricultura vor trebui sa isi gaseasca alte ocupatii", a spus el. Lazin spune ca solutia acestei probleme este sustinerea masurilor economice alternative, cum ar fi orientarea spre ferme de melci sau struti, spre servicii de aprovizionare, turism rural si promovarea mestesugurilor. Pe de alta parte, Lazin sustine ca tinerii care vor dori sa se mute in mediul rural si sa inceapa o afacere in agricultura vor primi, dupa integrarea Romaniei in UE, un ajutor financiar care ar putea ajunge pana la 40.000 de euro. "Calculele conduc undeva la 40.000 de euro la instalarea unui tanar care intemeiaza o ferma, respectiv masuri de retragere timpurie a fermierilor din ocupatia de agricultor cu anumite conditii. Adica, un fermier care se retrage, primeste niste facilitati si isi preda afacerea unui tanar care continua activitatea respectiva, chiar daca o face in familie", a mai spus secretarul de stat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.