Capsaicina este substanta din ardei care ii da gustul iute. Este un antioxidant care protejaza ADN-ul de substantele cancerigene. Actiunea sa a fost demonstrata la cancerul ovarian, de ficat si plamani, precum si la leucemie.
Aplicarea repetata de capsaicina inhiba senzatia dureroasa. Ardeiul iute este bogat in vitaminele A, B1 si B2, C si fosfor. Consumat in doze mici, ajuta la stabilirea unei digestii normale, iar in doze mari are actiune purgativa.
El poate poate fi consumat si de cei care sufera de ulcer gastroduodenal. Ardeiul iute irita stomacul doar atunci cand este consumat in stare gatita. Consumul regulat de ardei iute este recomandat de multi dintre specialistii naturisti in caz de anorexie, hemoroizi, congestie a ficatului, vene varicoase si probleme vasculare. Decoctul din ardei iute se foloseste pentru gargara, eficienta in bolile gatului.
O alta utilizare a ardeiului iute este cea pentru stimularea cresterii parului: intr-un litru de apa se lasa la macerat 500 grame de ardei iute, timp de 2 zile. Cu aceasta solutie se freaca pielea capului.
Despre autor:
Sursa: Click.ro
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Raiffeisen Bank are o ofertă la creditele ipotecare
Sursa: futurebanking.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 6-12 mai
Sursa: garbo.ro
-
Tigers Summit 2024: România în viziunea a trei investitori locali
Sursa: start-up.ro
-
Women TechEU, granturi pentru startup-uri cu femei fondator. Înscrieri deschise
Sursa: green.start-up.ro
-
SGR la Kaufland: retailerul oferă încă o dată valoarea voucherului cu...
Sursa: retail.ro
-
Oracolul Îngerilor: Ce mesaj are Îngerul Păzitor pentru 8 mai?
Sursa: kudika.ro
-
VIDEO | Klaus Iohannis, întrebat dacă Biden îl susține la NATO: Și acest...
Sursa: wall-street.ro